Ontwerp

De eerste indruk; erg belangrijk voor websites. Uitstraling en huisstijl staan centraal. Maar vergeet vooral de andere aandachtspunten die het succes van een site bepalen niet.
Bijvoorbeeld:responsive

 • is de site goed te vinden met zoekmachines
 • is het menu voor iedere bezoeker duidelijk
 • zijn teksten helder en voor iedereen begrijpelijk
 • werkt de site in alle webbrowsers
 • werkt de site ook op mobiele apparaten

Zo laat deze eenvoudige website zien dat er niet veel nodig is om je informatie op het web te publiceren. Door met 'open standaarden' te werken, is verdere uitbouw of ontwikkeling (ook door anderen dan Gecko-Productions) altijd mogelijk.

 • Gebruiksvriendelijkheid Open or Close

  De gebruiksvriendelijkheid van een website is bepalend voor het succes en de reacties die je krijgt.

  Een duidelijke navigatie, helder geschreven webteksten, snelheid en vindbaarheid staan hierbij voorop. Moet je producten of diensten tot in het kleinste detail beschrijven of is het beter om een bezoeker nieuwsgierig genoeg te maken om gelijk contact op te nemen?

  Een goed interaction design is essentieel.

 • Grafisch ontwerp Open or Close

  Het grafisch ontwerp van je website is jouw digitale visitekaartje. Met bestaande elementen uit je huisstijl is vrij eenvoudig aan te sluiten op je andere communicatie uitingen. Gecko-Productions kan dit ontwerp helemaal voor je verzorgen.

  Een ontwerpbureau waar je al zaken mee doet kan natuurlijk ook de elementen- of zelfs het hele ontwerp aanleveren. Daarbij is het wel van belang dat je ontwerper enigzins op de hoogte is van de heersende webstandaarden. Eventueel kan Gecko-Productions je vormgever daar ook bij helpen, of nauw samenwerken om tot een degelijk ontwerp te komen.

  Een grafisch vormgever die niet op de hoogte is je website laten bouwen is vaak een minder goed idee. Je gaat toch ook niet naar de bakker voor een biefstuk?
  Soms blijkt na oplevering dat de site onvindbaar is in de zoekmachines of dat de site niet op alle apparaten het goede gedrag vertoont.
  Wil je dat alsnog aan laten passen? Bel of mail!

 • Portfolio Open or Close
 • Toegankelijkheid Open or Close

  Bij toegankelijkheid van een website moet je oa. denken aan de mogelijkheden voor slechtzienden om de lettergrootte aan te passen tot de site volledig optimaliseren voor brailleleesapparatuur.

   

  Als dit onderwerp bij een eerste gesprek ter tafel komt is de eerste reactie vaak wat lacherig:
  "Hahaa! Dat kleine percentage van mijn klanten dat blind is kan wel bellen. Pfff!"

  Als ze je kunnen vinden ja, wel eens een telefoonboek in braille gezien? Het gebruik van internet is voor veel blinden en slechtzienden een uitkomst. 

  Toch is toegankelijkheid van je site heel belangrijk, de inhoud van de site wordt zo gepresenteerd dat het door een machine goed gelezen kan worden...... Gaat er al een lampje branden....?

  Een zoekmachine bezoekt je site op precies dezelfde manier!

  Door de structuur en de inhoud van je site op de juiste manier te bouwen en door alle opmaak en plaatjes te scheiden van de textuele inhoud komt een zoekmachine snel bij de inhoud en heb je zelfs controle op de manier dat je site geindexeerd en gevonden wordt. Zo is bijvoorbeeld gelijk bekend in welke taal de tekst en in welke programmeertaal de site gemaakt is.
  Zoekmachines worden altijd erg 'blij' van websites die ze goed begrijpen. Dat wordt beloond met een hoge score, dus een betere vindbaarheid.

  Al bijgekomen?

 • Webteksten Open or Close

  Schrijven van teksten voor het web is iets heel anders dan een folder samenstellen. Normaal probeer je zoveel mogelijk informatie aan de lezer te presenteren. Op het web probeer je juist zo weinig mogelijk te schrijven.
  De gemiddelde internet bezoeker leest geen hele pagina's, maar 'scant' de teksten op trefwoorden die interessant zijn.

  Lange lappen tekst zijn dus vaak zonde van de inspanning. Het doel van een goede webtekst is de hoognodige informatie te geven zonder de bezoeker te vermoeien.
  Deze trend in op het moment wel een beetje aan het veranderen, vooral bij producten zijn uitgebreide specificaties juist wél goed zolang de pagina goed geschreven is en ook de scannende lezer goed bedient.

  Ook zoekmachines waarderen het gebruik van bondige teksten met duidelijke trefwoorden. Zoekmachine optimale teksten zijn essentieel om op het web gevonden te worden. Als nodig kan Gecko-Productions je bijstaan bij het schrijven van teksten.